От х:

Днес в x:

Пет песни на Луис Армстронг, които светът обича и няма да забрави

Преди 120 години е роден геният на джаза Луис Армстронг. Неговото творчество бележи цяла една нова епоха в музиката, но тук представяме 5 от най-известните му песни.

What a Wonderful World

Песента е създадена през 1967 г. за съвсем различен изпълнител - поп певецът Тони Бенет, но той я отказва. Тогава направили оркестрова аранжировка за композицията и я дали на Луис Армстронг. Именно неговото уникално изпълнение What a Wonderful World завладя света и влезе в Залата на славата на Грами.

We Have All the Time in the World

Песента е любовна тема на филма за Джеймс Бонд от 1969 г.  Името на песента е взето от последните думи на Бонд в романа и във филма, които той изрича след смъртта на съпругата си: "Имаме цялото време на света".

Georgia on My Mind

Песента е написана през 1930 г., но до 60 -те години остава практически неизвестна, докато композицията не е включена в репертоара му от Рей Чарлз. След това кавър версии на Georgia on My Mind бяха записани от Луис Армстронг, Дийн Мартин, Глен Милър, Ела Фицджералд и много други. Версията на Армстронг се счита за една от най -добрите.

Summertime

Известната ария е написана от Джордж Гершуин през 1935 г. за операта Порги и Бес. Когато Луис Армстронг и Ела Фицджералд я изпълняват като дует, Summertime спечели сърцата на любителите на музиката по целия свят.

Go Down Moses

Тази песен е по -известна като Let My People go. Американският спиричуъл от 19-ти век описва освобождаването на израилтяните от египетския плен. Дълго време песента била "химн" на американските роби, мечтаещи за свобода. Джаз версията на песента на Луис Армстронг, записана през 1958 г., е най-известната.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини